Het Topvrolijk Theater
Voor bijna al uw wensen 🙂
Wat is allemaal mogelijk?

Behalve de unieke stadswandelingen en Teamtochten biedt Topvrolijk Theater ook Top entertainment op het gebied van Theater op Maat acts. Van gastdame/presentatrice tot toiletdame. Van verborgen (horeca) theater tot beursentertainment. Meerdere acteurs zijn mogelijk en we denken graag met u mee! Neem gerust contact op en/of neem ook een kijkje op www.topvrolijk.nl .

Kleine geschiedenis van Topvrolijk Theater

Na mijn afstuderen als Creatieve Therapeut Drama ben ik al snel het entertainment in gerold. Denk aan Theaterdiners, straattheater, jaren de voorstellingen en improvisaties in Het Land van Ooit maar ook het meer serieuzere werk als trainingsactrice en (vrolijke) workshops.
Er hing als “entertrice” vaak die spreekwoordelijke lach aan mijn kont. Dat werd een krachtig middel om in te zetten. En in 2009 ben ik mijn eigen ‘T Opvrolijk Theater begonnen.
Ook bekend als Topvrolijk(.nl)

De Topvrolijke stadswandeling werd al snel een groot succes o.a. door UitjesinHolland. Binnen een paar jaar groeide we uit van een  regionaal gebeuren tot een landelijk concept. Zelfs met nog een andere website genaamd de koldertocht.
Met de combinatie van humor en echte historische informatie hebben we een stevig concept te pakken.
Ik heb een geweldig team van acteurs om me heen verzameld die, als ik niet kan of bij dubbele boekingen, een geweldige back up vormen. Ieder uniek en grappig op zijn/haar eigen manier. Ik ben supertrots op mijn spelers!

Naast de wandelingen word ik ook vaak ingezet als bijvoorbeeld Harriette om o.a. personeels- of familiefeesten, congressen, bijeenkomsten, vergaderingen en beursdagen (ook functioneel) op te leuken.  En natuurlijk ben ik ook een gezicht van de “Nietinhetriool” campagne.

Een meerwaarde van mijn “types” is dat het vaak zo levensecht is dat mensen kunnen twijfelen of ik acteer of toch “echt” ben. En dat terwijl ze wel heel hard moeten lachen en ik er vaak (zeker ook als Harriëtte ) niet heel gewoon uitzie. En daar kan ik heerlijk van genieten 😉

Het ontstaan van de Topvrolijke Stadswandeling

Al jaren had ik het idee om eens iets met stadswandelingen te doen. Zeker wonend in Zutphen, prachtig stadje, waar ik vaak groepjes achter een gids zag aanlopen. Degene vooraan waren geïnteresseerd, de middelste waren vooral beleefd en de laatsten konden niet wachten tot het klaar was en ze de kroeg in mochten.
Het leek me een leuke uitdaging om het “bijna” iedereen naar de zin te maken tijdens zo’n tocht.

Mijn “taak” werd het om, in rol als stagiaire, iedereen te boeien en erbij te betrekken. En dat is zeker gelukt. Ik hoor vaak terug dat de informatie door de manier van vertellen en alle grappen erom heen zo goed blijft plakken. Of dat ze stukjes van hun eigen stad hebben gezien of verhalen gehoord waarvan ze het bestaan niet wisten. En door iedereen erbij te betrekken door de interactieve/speelse kant, wordt het een hele vrolijke groepservaring.

Het is ook elke keer weer een verrassing wat voor groep er voor me staat. Heerlijk om dan de 1e reacties te zien (sommige komen meteen al niet bij, anderen doen letterlijk een paar stappen terug) en ze uiteindelijk allemaal over die grens heen te helpen om ze ongegeneerd lekker te laten lachen, met en om mij als Harriette.  Een uniek project!
Missie geslaagd 🙂

Harriëtte uw eeuwige stagiaire. Van verborgen theater tot welke maatschappelijke stage dan ook

Harriëtte loopt stage en ditmaal in uw bedrijf,  op uw afdeling, tijdens een (saaie?) vergadering, een verjaardag of in de horeca tijdens een personeelsfeest? Alles is mogelijk. Harriëtte blijft verwarring scheppen. Is ze nou echt? Of speelt ze het? Er wordt i.i.g. heel hard gelachen. Met en om haar 😉 . Functioneel Theater als u ook nog eens een boodschap over wilt brengen. Ook op de beursvloer en tijdens congressen werkt ze op de lachspieren en kan ze functioneel ingezet worden. En het mooie is: niemand vergeet haar meer, noch haar boodschap!

Closette, uw frisse toiletdame

Gezellig gezellig gezellig, plassen was nog nooit zo’n feest! Closette legt u in de watten. Ze heeft een luisterend oor, een schouder om op te leunen en voor ieder een opbeurend advies of woordje klaar. Ze leest horoscopen voor, jawel hoor, als u dat wilt ook door de gesloten deur heen. Ze heeft snoepjes en lekkernijen, voor elk wat wils. En natuurlijk plas-stickers en versier-tierelantijntjes.
Een vriendin voor het leven. Én, u mag zo vaak terugkomen als u wilt! Ook als u niet persé hoeft.

Bernadette uw gemotiveerde gastdame

Bernadette houdt van mensen en mensen houden als vanzelf van Bernadette. Op en top gastdame, op haar hakjes en in kleurige pakjes, draait ze  haar handtasje nergens voor om. Ze heet welkom en wijst de weg, opent buffetten en kondigt aan, vult dansvloeren en overhandigt boeketten, zwaait en deelt bij het afscheid uit.  Niets is haar te veel. Multifunctioneel theater. Voor een vrolijk begin of stralend einde, of beide, van uw congres, beurs of welke (zakelijke of privé) bijeenkomst dan ook.

Theater op Maat

U wenst, wij voeren uit of denken mee.

Heeft u al een concept? Een plannetje? Of juist nog geen idee?
Ik denk graag met u mee wat mogelijk is en sta voor van alles open.
Samen komen we zeker tot iets moois, aparts en/of heel erg grappigs 🙂

Foto links: “Daenerys” uit Game of Thrones opent de gerestaureerde Drakenbrug.
I.s.m. de Gastvrijheidsdokter en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. 

Workshop SpelenderWijs